Anikó konyhája

Anikó konyhája

Bodza lekvár

Befőzés

2015. augusztus 18. - Pálinkó Anikó

Hozzávalók:

-30-40 fej bodzavirág

-4 db citrom

-50 dkg cukor

-5 db alma

-2 tasak dzsemfix (3:1)

-1,5 liter víz

Elkészítése:

A bodzavirágot a felkarikázott citromokkal rétegesen lerakjuk, az 1,5 liter vízzel felöntjük. Egy éjszakát hűvös helyen pihentetjük. Másnap leszűrjük, a cukorral elkevert dzsemfix-szel és a lereszelt almákkal felforraljuk. Én addig főztem,míg a habját el nem főtte. Pár percig fejre állítjuk, majd száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.foto2862.jpg

Nagyon finom!

A bejegyzés trackback címe:

https://anikokonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr267716246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása