Anikó konyhája

Anikó konyhája

Lekváros kalács

2015. augusztus 18. - Pálinkó Anikó

A szokásos kelt tészta receptem, ami mindig sikerül:

kb 8 dl tej,
5 dkg élesztő
2 dl étolaj
pici cukor
és annyi liszt hogy lágy, nyújtható tésztát kapjunk
Az élesztőt felfuttatom 2 dl langyos tejben (amit a 8 dl-ből vettem el)
és összeállítom a tésztát.

Kb fél órát pihentetem. Kinyújtom, 10*10-es kis négyzetekre darabolom fel
egyik sarkára rakom a lekvárt, három csücskét összefogom és a negyedikkel áthajtom. Tetejét felvert tojással megkenem és cukorral még megszóróm.

foto2289.jpg

foto2290.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://anikokonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr377716510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása