Anikó konyhája

Anikó konyhája

Kinder szelet

2015. augusztus 23. - Pálinkó Anikó

45 dkg liszt
6 dkg zsír
15 dkg porcukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál kakaópor
2 kisebb tojás
2 evőkanál folyékony méz
2 evőkanál tejföl

45 dkg lisztet elmorzsolunk 6 dkg zsírral. Hozzáadunk 15 dkg porcukrot, 1 kávéskanál szódabikarbónát, 2 evőkanál keserű kakaóport, 2 kisebb egész tojást és 2 evőkanál folyékony mézet, majd kb. ugyanennyi tejföllel jól kidolgozott tésztát készítünk. Két lapot sütünk belőle szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben (egyszerűbb), vagy tepsi hátulján, aminek a belső mérete kb. 30 × 35 cm. 180°C-os sütőben sütjük, de figyelem, 5-7 perc alatt megsül!

Krém:

5 dl tej
3-5 evőkanál cukor
2 csomag tejszínízű pudingpor
1 csapott evőkanál liszt
2-2,5 dl Hulala habtejszín
15 dkg vaj vagy margarin

A krémhez fél liter tejet, ízlés szerint 3-5 evőkanál cukrot, 2 csomag tejszínízű pudingport és 1 nagyon csapott evőkanál lisztet jól kikeverünk, aztán felfőzzük. Ha kész, én papírtörlőt teszek két rétegben a fedő alá és hideg helyre teszem, vagy hideg vízbe állítom, hogy hamarabb kihűljön. Amíg ez megtörténik, felverünk 2-2,5 dl tejszínt jó keményre. A kihűlt krémhez robotgéppel hozzákeverünk 15 dkg vajat vagy margarint, és jó alaposan kikeverjük. Amikor szép sima, a felvert tejszínt is hozzáadjuk, majd óvatosan ismét jól elkeverjük, összeforgatjuk. Ezután a két lap közé töltjük, a tetejét kissé rányomjuk, és hűtőbe tesszük. Pár óra állás után szeletelhető. Olvasztott csokival a tetején még finomabb.foto2682.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://anikokonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr717728466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása