Anikó konyhája

Anikó konyhája

Cseresznye lekvár

Befőzés

2015. augusztus 18. - Pálinkó Anikó

-3,75 kg cseresznye
-3 csomag 3:1-ben Dr Oetker dzsemfix
-kb: 60-70 dkg cukor, mivel elég édes volt ez a fajta cseresznyénk
-egy pici őrölt fahéj (de elhagyható)
-és egy pici citromlé (kb 1 dl) jobban kihozza az ízeket

A cseresznyét megmostam, kimagoztam a dzsemfix-el és a cukorral feltettem főzni. Megvártam hogy a habját is elforrja, és utána üvegekbe töltöttem, majd fejre állítottam, kb 5 percig. Utána száraz dunsztba pihentek egy éjszakát. Tartósítószert nem használtam.

foto2882.jpg

foto2883.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://anikokonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr567716222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása